Onder ideale weersomstandigheden werden afgelopen donderdag ook een groot aantal aangespannen rubrieken verreden. Het leverde mooie strijd en prachtige winnaars op!

Cambridge Cole Trofee
Een mooie strijd was er in de openklasse waarin de deelnemers strijden om de Cambridge Cole Trofee. De winst ging uiteindelijk naar Renvyle Imondro (Cizandro) van F. Fritspatrick met Kevin Huckriede. De winnaar van vorig jaar Gerran PSH (Atleet) van Fam. Pos met Marcel Ritsma werd nu tweede voor Jericho (Dylano) van E. Kruiswijk met Mark de Groot.

Kevin Huckriede en Renvyle Imondro. Foto: Johnny van Ingen

Papiamento beste fokmerrie
De fokmerries streden om het kampioenschap fokmerries Midden-Nederland en dat werd een spannende strijd. De nog jonge Papiamento (Lancelot) van E. Kruiswijk wist met Mark de Groot aan de leidsels een heel mooi optreden neer te zetten en ze namen de sjerp mee! Tweede werd Marcel Ritsma met Ilanda PSH (Eebert) van familie Pos en de derde plaats was voor Mareda (Idol) eveneens van Kruiswijk en met Berry van Genugten als rijder. Mareda behaalde met deze plaats de laatste punten voor het sportpredicaat binnen. Nu ze 100 winstpunten heeft gaat ze als sportmerrie door het leven. Eigenaar Egbert Kruiswijk werd nog even in het zonnetje gezet voor deze prestatie.

Papiamento en Mark de Groot. Foto: Johnny van Ingen.

Mareda van E. Kruiswijk behaalde haar 100e winstpunt en is nu sportmerrie.

Kampioen Tweespan
Mooi was ook de strijd in het kampioenschap tweespan van midden, west zuid. Kampioen werd Richard Hofstra met Olympia (Idol) van W. Jansen en Mydieni (Sir Arie) van R. Hofstra. De concurrentie kwam van Kumalya (Fantijn) van H. van Weeghel en Luwandra (Fantijn) van W. Jansen die werden gereden door Albert ten Berge. Kuwalda D (Eebert) en Lizzy (Eebert) van en gereden door Evert van Loenen namen het brons mee.

Kampioen bij de tweespannen werd Richard Hofstra. Foto: Johnny van Ingen.

Limiet
Er werden ook twee limieten verreden in Teschuur. De kleine limiet werd gewonnen door Oklahoma (Icellie) van Hengstenhouderij Landzicht en in handen van Mark de Groot. Tweede werd Henk Hammers met Parolus (Cizandro) van H. Bos, gevolgd door Lubbert van Oene met Pirose V (Icellie) van familie van Vemde.
Nikita (Eebert) van Benschop met Henk Hammers was de beste in de grote limiet. Jack Sparrow PSH (Cizandro) van Pos en gereden door Marcel Ritsma volgde op de tweede plaats en Nevaro (Idol) van Wijkmans met Mark de Groot werd derde.

Competitie
In de competitie nam Mark de Groot weer oranje mee. Hij reed Pipdrini (Hertog Jan) van Snellens. Prins Hendrick PSH (Knaller F) van Pos met Marcel Ritsma werd tweede en Pederose FS (Kane BFT) van en met Freek Saris namen de derde plaats in.
In het kader van de nieuwe Schuttert/Vert competitie werd in Terschuur de tweede wedstrijd verreden. Winnaar werd de schimmelhengst Magnifiek (Idol) van en met Lambertus Huckriede. Tweede werd Orion (Idol) van en met Piet Lijffijt en derde werd Nobel (Jericho) van E. Kruiswijk met Mark de Groot.

Dames

Joelle Berghuis ging er met de winst van door in het damesnummer. Zij reed Mary-Rose MJDB (Delviro) van M.J. de Boer. Tweede werd Grandioos (Atleet) van en met Marit Westerink die een thuiswedstrijd hadden. De zwarte Joker (Delviro) van de combinatie Jansen/Oosterlaar en met Pien Jansen werd derde. De prijs voor het schoonste geheel ging naar Naomi van der Vegt. Ze reed Olympia (Idol) van W. Jansen.

De moeilijkste rubriek voor de jury was de kinderrubriek. Na lang beraad besloot de jury dat ze allen een eerste prijs kregen.. 😊 Deelnemers waren Nellie met Huib Berkhof, Flip met Isa Kamphorst, Gwen met Maeve Karssen, Lady met Djade en Layla Langerak en Smookey met Noor Hammers.

Hackneys
Ook deze editie waren er weer een aantal goed gevulde hackneyrubrieken.
Black Promisse (Heartland Moonshadow) van en met Manon Alting-Veerman won de Kleine limiet bij de hackneys. Tweede kwam The Sky is the Limit (Heartland Moonshadow) van R. Doorschodt met Louise Pieters en Chestnut’s Mischief Prince (Hillstreet Prince) van G. en W. Rozendaal en gereden door Gijs Rozendaal werd derde.
In de grote limiet voor hackneys was de winst voor Maroanka’s Bellisimo (Heartland Moonshadow) van en gereden door Henrie Hutten. Tweede werd Janis van de Kiefkampen (Fairview Emperor) van Stal Haak met Nathalie Buwalda. De derde plaats was voor Heartland Step on the Moon (Heartland Moonshadow) van en met Dion ten Berge.

Conviction’s Challenger (Carlos van de Wörmink) van Comb. Smits en gereden door Roel Smits wist de ereklasse bij de hackneys op zijn naam te schrijven. Een tweede plaats was er voor Westbourne Hallmark (Hurstwood Sunbeam) van en met Manon Alting-Veerman en derde werd Highway’s Dream Boy (Star Dancer) van W. Schutte met Inge Jansen.
In het damesnummer ging de winst naar Black Promisse (Heartland Moonshadow) van en met Manon Alting-Veerman. De tweede plaats was voor Janis van de Kiefkampen (Fairview Emperor) van Stal Haak met Nathalie Buwalda en de derde plaats was voor The Sky is the Limit (Heartland Moonshadow) van R. Doorschodt met Louise Pieters. Het schoonste geheel werd gewonnen door Debora van den Bogaard met Uniek (Iron Mike) van A. Ebbelaar.